Back to Top

PMU Removal

PMU Removal

Met de Removal behandeling krijg jij je natuurlijke schoonheid terug.

Wil jij ongewenste tatoeages of permanente make-up (pmu) laten verwijderen? Dat kan! Met de techniek van de PMU Removal kun je nagenoeg alle pigment uit de huid krijgen. Met deze behandeling wordt de pmu gecorrigeerd en of verwijderd. Denk hierbij aan pmu die te donker, te groot, te breed, verkleurd, niet mooi of scheef gezet is.

 

Bij deze behandeling worden er geen lasers gebruikt, waardoor de behandeling milder is voor de huid en bovendien geen littekens achterlaat. De behandeling wordt uitgevoerd met de pmu naald en een Bye-Bye pigment. Dit pigment zorgt ervoor dat het oude pigment wordt opgelost. Voor het gewenste resultaat kan het aantal nodige behandelingen variëren van 1 tot 5 keer.

LOT of beauty kan je achteraf natuurlijk weer voorzien van prachtige, natuurlijk ogende permanente make-up.

 

Om het resultaat van de PMU Removal te garanderen is het van belang de voor- en na zorginstructies goed op te volgen. 

 

Voorzorginstructies:

Vermijdt bloedverdunnende middelen 48 uur voorafgaand de behandeling. Paracetamol mag wel, dit kan de behandeling verzachten. 

 

Nazorginstructies:

Na de Removal behandeling kan de huid gaan opzwellen. Bij sommige is dit minimaal en bij andere zwelt het wat meer op. Het kan zijn dat de huid rood ziet en geïrriteerd is tijdens het genezingsproces. Persoonlijke hygiëne en een goede verzorging is tijdens het genezingsproces absoluut genoodzaakt.

 • Na de behandeling moet de behandelde huid goed worden schoongemaakt: Kook water en laat dit afkoelen. Dompel wat watjes in het steriele water en druk het meeste vocht eruit. Verdeel wat Cleansing Milk over twee steriele watjes en maak het behandelde gebied al deppend schoon. Dit herhaal je elk uur, gedurende twee dagen.
 • Houdt 1 dag rust. Hierna mag de LONG-TIME-LINER Aloë Vera Gel 4 à 5 keer per dag worden aangebracht met een wattenstaafje.
 • Vanaf het moment dat er geen korstjes meer zichtbaar zijn brengt u de LONG-TIME-LINER Vitame E Crème 4 à 5 keer per dag aan, tot de roodheid verdwenen is.

 

BELANGRIJK!

 • Na de behandeling ontstaan er korstjes op de huid. Laat de huid deze korstjes zelf afstoten. Het verwijderen van de korstjes kan lijden tot littekens en een minder optimaal resultaat.
 • De behandelde huid moet 14 dagen droog worden gehouden van water, milk, lotions, make-up en andere cosmetica. Afgezien van de nazorgproducten van de LONG-TIME-LINER.
 • Raak de behandelde huid niet aan met de handen om infecties te voorkomen.
 • De behandelde huid mag niet worden blootgesteld aan zonlicht, gedurende twee weken.
 • Sauna's, stoombaden, zwembaden etc moeten worden vermeden, gedurende twee weken.
 • Draag geen pleisters / verband over de wond en vermijd strakke of vuile kleding.
 • Bij de Removal behandeling van de lippen moet kussen, gedurende twee weken, worden vermeden.
 • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

 

LOT of beauty wijst u erop dat bij het niet nakomen van de geadviseerde nazorginstructies u zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat en eventuele aansprakelijkheden komen te vervallen.

Permanente make-up (pmu)

Waarom PMU?

Veel mensen die permanente make-up (PMU) overwegen, schrikken van het woordje permanent.

Permanente make-up wordt gelinkt aan dikke, zwarte, onnatuurlijke make-up. Daarom is het goed om te weten dat PMU verre van onnatuurlijk is.

PMU accentueert de natuurlijke uitstraling van je gezicht en zorgt dat je er altijd perfect uitziet. PMU heeft heel veel voordelen:

 1. Met PMU bespaar je veel tijd in jouw beauty ritueel.
 2. Jouw wenkbrauwen, eyeliner of lippenstift zit altijd perfect. Dus niet de ene dag net iets beter dan de andere, maar elke dag perfect!
 3. Je bent 's morgens minder tijd kwijt, hier een daar een klein tipje make-up, net waar je zin in hebt, en voilà de dag kan weer beginnen.
 4. Met PMU krijgt jouw zelfvertrouwen een boost, want zelfs tijdens zwemmen, sporten, transpireren en net uit je warme bed zie jij er goed uit.
 5. Ben jij iemand die regelmatig in het gezicht wrijft, ook dat is geen probleem voor PMU, want PMU kun je er niet afvegen en dus ook niet vlekken op je mooie kleding.
 6. PMU is helemaal veilig, want LOT of beauty is uiteraard goedgekeurd door de GGD, omdat zij volgens de richtlijnen van de GGD werkt.

 

Alles met elkaar genoeg reden om voor PMU te kiezen toch?

PMU dringt niet in tot de onderste huidlaag zoals bij een tatoeage, maar in de lederhuid.

Hierdoor is PMU niet voor altijd blijvend en zal de kleur door de jaren heen vervagen.

Wel is het belangrijk om ieder jaar een Touch-up behandeling te nemen en zo de kleur weer op te frissen.

Hierdoor zal jouw PMU altijd mooi op kleur zijn en zul je geen blauwe of rode verkleuringen overhouden.

De Touch-up heeft als voordeel dat je de vorm en kleur kunt aanpassen met kleine correcties en zo altijd mee kunt gaan in de dan geldende trends.

 

LOT of beauty zet PMU met het apparaat van Long-Time-Liner.

Het grote verschil tussen de Long-Time-Liner en andere PMU apparaten zijn:

 • Minder gevoelig
 • Geen littekens
 • Super snelle genezing van de huid
 • Geen korstvorming
 • Snel pakkende hoogwaardigere pigmenten, deze blijven langer mooi in de huid aanwezig
 • Direct een prachtig resultaat
 • Geen erge bloedingen
 • Diervriendelijk, want het is niet op dieren getest
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van de mesjes techniek waardoor je dus ook geen littekens achterlaat

 

Er elke dag goed uitzien en tijd besparen…

Wie wil dat nou niet?

Wenkbrauwen

Wist je dat jouw wenkbrauwen het middelpunt van je gezicht zijn? En dat je wenkbrauwen erg bepalend zijn voor de uitstraling van je gezicht? Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je met mooi verzorgde wenkbrauwen intelligenter lijkt. Dat wilt toch iedereen!

Bovendien is het bijtekenen van je wenkbrauwen soms een flinke klus. En dan nog nieteens gesproken over de te lichte kleur van de wenkbrauwen of gaten in de wenkbrauwen waar geen haartjes meer groeien. Met permanente make-up op de wenkbrauwen is dit verleden tijd en zitten jouw wenkbrauwen altijd perfect in model.

LOT of beauty is gespecialiseerd in het zetten van de ombre brows, ookwel powderbrows genoemd. Een techniek waarbij de wenkbrauw van licht naar donker overloopt. Dit is een make-up look waarbij het lijkt of de wenkbrauw is ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Wat een super natuurlijk resultaat geeft!

 

 

Eyeliner

Wil je ’s morgens bij het opstaan direct een frisse blik? Kies dan voor een infralash of eyeliner. Zo komen jouw ogen nóg mooier uit.

Infralash is een dun lijntje tussen de wimperhaartjes. Dit zorgt voor optisch vollere wimpers en doen je wimpers daardoor ook een stuk langer lijken. De infralash is perfect voor iedereen die niet te opgemaakt wilt zijn, maar wel een natuurlijke frisse uitstraling wilt hebben.

Wil je toch een iets meer opgemaakte uitstraling? Kies dan voor een eyeliner (met wing). Dit is een iets voller lijntje, de infralash met een randje boven de wimperrand, die je ogen nog meer kracht zal  geven.

Lippen

Mis je die volle lippen van vroeger of is je mond niet symmetrisch genoeg? Met kleine correcties kan ik jouw lippen een flinke boost geven. Permanente make-up op de lippen zorgt ervoor dat je niet elke keer je lippenstift of lippotlood hoeft bij te werken en je dus bent voorzien van een frisse, levendige kleur op je lippen.

Voor- en nazorginstructies

Voorzorginstructies permanente make-up

Voorafgaand de behandeling is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten:

• Voor de houdbaarheid van de permanente make-up adviseer ik 48 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende middelen te gebruiken (GÉÉN alcohol, drugs, aspirine, ibuprofen etc). Het zou kunnen dat de huid hierdoor gaat bloeden tijdens de behandeling en hierdoor het pigment niet goed genoeg kan worden opgenomen, waardoor het optimale resultaat niet kan worden behaald.
• Laat ook na de behandeling voor 8 uur bloedverdunnende middelen liggen!
• Als je gebruik maakt van bloedverdunnende medicijnen: overleg dan eerst even met je huisarts.


Vlak voor de behandeling mag je wel paracetamol nemen. Dit zal de behandeling wat verzachten.


Tip! Je kunt je huid de dag van te voren een milde peeling / exfoliatie geven. Hierdoor worden de oppervlakkige dode huidcelletjes verwijdert en kan zo het pigment nog beter worden opgenomen in de huid.

 

Nazorginstructies permanente make-up

Nadat de permanente make-up gezet is, kan de huid wat opgezwollen en rood zijn. Bij sommigen is dit minimaal en bij anderen houdt dit iets langer aan. Over het algemeen zal de zwelling na 1 tot 2 dagen afgenomen zijn.

Het behandelde gebied ziet er wat donkerder en dikker uit dan het uiteindelijke resultaat. De kleur kan nog tot 40% afnemen. Sommige gebieden kunnen wat meer vervagen, maar als het pigment begint te oxideren (na 2 tot 3 weken) dan zal de kleur weer wat donkerder worden. Na 30 dagen kun je de kleur pas echt goed zien, omdat het pigment de tijd nodig heeft om zich in de cellen op te nemen.


Let op! Alle resultaten variëren van persoon tot persoon. Absoluut noodzakelijk is de persoonlijke hygiëne tijdens het genezingsproces van de permanente make-up.

 
Wenkbrauwen:

• Dag 1 en 2: Kook wat water en laat dit vervolgens afkoelen. Dompel watjes in het steriele water en druk vervolgens het meeste water eruit. Verdeel een beetje cleansing milk over het steriele watje en maak de huid deppend schoon. Dit herhaal je elk uur, gedurende twee dagen.
• Dag 3: vanaf de derde dag breng je 2x per dag een dun laagje herstellende vitamine E crème aan op de behandelde huid. De crème breng je ook weer deppend aan (met een wattenstaafje). Dit herhaal je tot twee weken na de behandeling.
• Na 2 weken: belangrijk is om je wenkbrauwen altijd te blijven beschermen met een sunblock. Het resultaat? Perfecte wenkbrauwen voor lange termijn!


Eyeliner:

• Dag 1 en 2: draag geen contactlenzen.
• Breng vanaf dag 1 een hydrogel aan op het botje boven het oog. De gel zakt vanzelf naar beneden. Gedurende twee weken.
• Draag geen oogmake-up gedurende twee weken.

Lippen:

• Dag 1 en 2: Kook wat water en laat dit vervolgens afkoelen. Dompel watjes in het steriele water en druk vervolgens het meeste water eruit. Verdeel een beetje cleansing milk over het steriele watje en maak de lippen deppend schoon. Vervolgens breng je een dun laagje spirularin aan. Dit herhaal je elk uur,  gedurende twee dagen.
• Dag 3: Wissel spirularin en de herstellende vitamine E crème om het uur met elkaar af.
• Dag 7: Breng steeds een laagje Long-Time-Liner lipbalm aan als de lippen erg droog aanvoelen.
• Drink uit een rietje! De lippen moeten droog blijven.
• Poets je tanden gedurende twee weken niet met whitening tandpasta. Dit kan het pigment oplichten en de kleur van de lippen laten veranderen.

 
Alle hierboven genoemde producten zijn verkrijgbaar bij LOT of beauty en bevorderen het genezingsproces en het resultaat van de permanente make-up.

 

Belangrijk!

Als je de huid zo goed aan het verzorgen bent, is het zonde als iets anders het resultaat van de permanente make-up zou beïnvloeden. Houdt daarom ook rekening met het volgende:

• De permanente make-up mag twee weken niet nat worden! Het moet droog gehouden worden van water, reinigingsproducten, make-up en andere cosmetica.
• Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes (velletjes) op de huid. Hier mag je absoluut niet aankomen! Laat je huid zelf de schilfers afstoten. Zo voorkom je een litteken of het meetrekken van pigment wat door de huid is opgenomen.
• Raak de gepigmenteerde huid niet met je handen aan, om infecties te voorkomen.
• Stel de gepigmenteerde huid niet bloot aan de zonlicht of de zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik na de hersteltijd altijd een zonnebrandmiddel / sunblock om de permanente make-up te beschermen en de kleur optimaal te behouden.
• Draag geen strakke of vuile kleding op de net gezette permanente make-up. Zorg dat je kussensloop schoon is.
• Draag geen pleisters of verband over het net behandelde gebied.
• In geval van nood: Neem contact op met je huisarts bij extreme roodheid, zwelling, pus, bloed, kleurverandering van de wond of bij aanhoudende pijn.

 

LOT of beauty wijst u erop dat bij het niet nakomen van deze nazorginstructies u zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat en daarbij eventuele aansprakelijkheid komt te vervallen.